بسم الله الرحمن الرحیم گلشن معروف درس نود
بسم الله الرحمن الرحیم
گلشن معروف
درس نود وهشتم
کدام منکر خطرناک تر است❓❗️
در زندگی فرد وجامعه هزاران نوع بیماری وجود دارد که بسیاری از انواع آن خطرناک ومشکل آفرین و واگیردار است..در یک تقسیم بندی کلان ناهنجاریها وبیماریها را می توان در چهار گروه زیر دسته بندی کرد.
✔️ بیماریهای اقتصادی وفقر و نداری
✔️بیماری های جسمی
✔️بیماری های روحی روانی
✔️بیماریهای سیاسی اجتماعی
انسان برای زندگی سالم هم به اموال وامکانات اقتصادی نیاز دارد هم به سلامت وکارآیی درست اندامها ودستگاههای فیزیولوژیک بدن محتاج است هم باید از سلامت روح و روان و سیستم ادراک واحساس فعال ودقیق برخودارباشد ودر روابط اجتماعی به ارتباط فکری وقلبی ورفتاری سالم با دیگران نیازدارد .
✅ سلامت انسان در هر چهار بخش ضروری ولازمه زندگی شیرین ودلپذیر است.
نوع چهارم سلامت که اهمیت ان از سلامت روح وروان فرد کمتر نیست سلامت قلب جامعه یعنی نظام سیاسی وسیستم فرماندهی جامعه است .
✅ پدیده فقر مشکل آفرین است ولی بدتر از ان بیمارهای شایع وفرا گیر بدنی واختلال در سلامت جسمانی طیفی گسترده از مردم است .
از انواع بیماریهای جسمی بدتر . بیمارهای روحی شامل امراض اعتقادی فرهنگی واخلاقی است. که درپیدایش وگسترش بیماریهای جسمی نیز نقشی بنیادی دارد.
حالا معنای حدیث علوی که در نهج البلاغه آمده ؛ بهتر فهمیده می شود:
وقال علیه السلام: أَلاَ وإِنَّ مِنَ الْبَلاَءِ الْفَاقَهَ وَأَشَدُّ مِنَ الْفَاقَهِ مَرَضُ الْبَدَنِ، وَأشدُّ مِنْ مَرَضِ الْبَدَنِ مَرَضُ الْقَلْبِ. أَلاَ وإِنَّ مِنْ صِحَّهِ الْبَدَنِ تَقْوَى الْقَلْبِ.
نهح البلاغه حکمت ۳۸۵.
✳️در جریان بیماری کرونا ستاد مبارزه با این بیماری در کشور ودر کل جهان فعال شد امکانات دولتی ومردمی فراوان برای مقابله با آن اختصاص یافت ودر پیشگیری ودرمان بیماران نقشی ارزشمند و مثبت ایفا کرد اما.
✅مشکل بزرگ جامعه ما وجامعه جهانی این است که در زمینه مبارزه بافقر ومبارزه با بیماریهای روحی روانی وبیماریهای سیاسی احتماعی که بیماریهای مزمن وتاریخی بشریت است. چنین همت وتلاش وجهش واتحاد فرماندهی وجود ندارد .
اهمیت تولید وکاربرد حجاب بین زن ومرد کمتر از تولید واستفاده از انواع ماسک نیست ولی برای حجاب یک هزارم سیاست گداری تهیه و تولید ماسک سرمایه گداری تبلیغی واقتصادی وقانونی نمی شود.
فاصله گداری بین زن ومرد نامحرم بسیار ضروری تر از فاصله گداری احتماعی است که سخن خدا وپیام انبیاء در این زمینه مورد توجه قرار نمی گیرد.
احکام طب اسلامی مثل استفاده از نمک قبل وبعد از غذا و احکام وصو وغسل واستنشاق ومضمضه ومسواک زدن فقهی را به اندازه پروتکل ها وتوصیه های بهداشتی درمانی جدی نمی گیریم .
..
✅ در زمینه پیشگیری از بیماری فقر وفشار اقتصادی یک صدم بیماری کرونا برنامه ریزی وسرمایه گداری وتبلیعات رسانه ای نداریم..اهمیت و اولویت مقابله بابیماریهای عقیدتی وفرهنگی واخلاقی وبیماریهای سیاسی وبصیرتی جایگاهی بسیار بالاتر از مبارزه با کرونا دارد که ای کاش برایسلامت روح وروان ودین وایمان مردم هم به اندازه تلاَش برای سلامت جسمی ومقابله با بیماری کرونا سرمایه گداری می کردیم وای کاش برای سلامت مدیریت و ولایت عالی جامعه هم اهمیتی در حد پیشگیری از کرونا برسمیت می شناختیم.
بیایید خدا را به عنوان عالی ترین طبیب جسم وجان وجامعه وجهان باور کنیم ‼️.
والسلام .
عشق آباد خبر
@eshkabar
✍
ارسال شده توسط:Azizallah
@eshkabar