قابل توجه دامداران و پرورش دهندگان طیور همانگونه که شاهد

قابل توجه دامداران و پرورش دهندگان طیور
همانگونه که شاهد هستیم در سالهای اخیر روغن گیری از دانه های روغنی به خصوص کنجد در منطقه افزایش یافته است. باقیمانده حاصل از روغن گیری این دانه روغنی کنجاله کنجد نام دارد اما چند نکته:
۱- انرژی این کنجاله بستگی به میزان روغن موجود در آن است.
۲- این کنجاله به سرعت فاسد در هوای گرم فاسد می شود . اگر علایم کپک زدگی و بوی بسیار تند و مزه بسیار تلخ احساس کردید به هیچ عنوان از این کنجاله استفاده نکنید. سم موجود در مواد کپک زده به کبد و بدن دام (بخصوص طیور) صدمه جدی میزند و از طریق گوشت و شیر و تخم مرغ به بدن انسان منتقل میشود و یکی از عوامل سرطانزا محسوب می شود.
۳- مصرف این کنجاله در گوساله ها و بزغاله ها باید بسیار محدود و نباید بیش از ۵ درصد باشد. در دامهای بالغ نیز حداکثر باید ۱۰ تا ۱۵ درصد استفاده نمود. روغن موجود در این کنجاله ممکن است باعث ایجاد بوی نامطبوع در شیر شود.
۴- از کنجاله کنجد به هیچ عنوان در تغذیه جوجه ها استفاده نکنید. و بهتر است در طیور بالغ نیز مصرف نشود(حداکثر ۵ درصد).
۵-جیره های حاوی کنجاله کنجد به مقدار اضافی فسفر کلسیم و اسید آمینه لایزین و همچنین ویتامین E نیاز دارد.
#مهندس نجفی
@eshkabar
ارسال شده توسط:۰۹۱۳۲۵۰۲۰۳۹ علی رجب زاده
@eshkabar

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن