✅ثبت ملی سرزمین سیاه(پشته سیاه) طبس @eshkabar پرونده ثبت سرزمین سیاه(پشته سیاه)

✅ثبت ملی سرزمین سیاه(پشته سیاه) طبس
@eshkabar

پرونده ثبت سرزمین سیاه(پشته سیاه) طبس که در ۱۷ مرداد برای ثبت پیشنهاد شده بود، در مورخ ۹۶/۰۸/۱۰ به شماره ۴۰۶ در فهرست آثار طبیعی ملی ثبت شد.
«زهرا رضایی ملکوتی» کارشناس ثبت میراث طبیعی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی گفت:
سرزمین سیاه(پشته سیاه) نام منطقه‌ای است که در ۱۲۰ کیلومتری جنوب طبس و در شمالی‌ترین بخش پناهگاه حیات وحش نایبندان قرار دارد.
ملکوتی افزود که چون این منطقه از سنگ‌ها و گدازه‌های آتشفشانی سیاه رنگ پوشیده شده به سرزمین سیاه یا پشته سیاه شهرت دارد.
جنس سنگ‌های منطقه از بازالت بوده که ازدسته سنگ‌های آذرین بیرونی محسوب می‌شوند.
این سنگ‌ها در اثر فعالیت‌های گسل نایبند و فوران این سنگها توسط چند آتشفشان درسطح زمین پراکنده شده‌اند و منطقه‌ای کم‌نظیر و زیبا همانند سطح کُرات منظومه شمسی پدید آورده‌اند.
طول این منطقه ۱۶ کیلومتر و عرض آن ۱۵ کیلومتر است و وسعت آن که تجمع سنگ‌ها در آن فراوان است ۲۴۰ کیلومتر مربع و وسعت کلی منطقه با توجه به پراکندگی سنگ‌ها و دهانه‌های آتشفشانی منفرد حدود ۴۰۰ کیلومتر مربع است.
رضایی بیان کرد که این منطقه یکی از جاذبه‌های شهرستان طبس است و اهمیت بسیار ویژه‌ای بین آثار طبیعی خراسان جنوبی دارد. لازم به ذکر است پرونده این اثر ملی – طبیعی با همکاری کارشناسان ژئوپارک طبس و اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طبس جهت ثبت اماده شده است.
به گفته وی این منطقه به لحاظ وضع ظاهری مشابه با گندم بریان شهداد در کرمان بوده و حاصل آخرین فعالیت‌های آتشفشانی ایران در دوره کواترنر است.
@eshkabar
ارسال شده توسط:Ahmad Rajabzadeh
@eshkabar

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن