«پزشکان شاعر نیستند» (در دفاع از جامعه‌ی پزشکی) ✏️✏️✏️محمد حسین غیاثی ۱- پزشکان

«پزشکان شاعر نیستند»
(در دفاع از جامعه‌ی پزشکی)

✏️✏️✏️محمد حسین غیاثی

۱- پزشکان باید مالیات بدهند. چه بقیه مالیات می‌دهند یا نمی‌دهند.
۲- قبل از اینکه کامنت بگذارید لطفاً بند یک را دوباره بخوانید تا نظرم را مجدداً به خودم یادآوری نکنید.
۳– تعداد پزشکانی که پروانه‌ی طبابت از نظام پزشکی گرفته‌اند، اندکی بیشتر از ۸۰ هزار نفر می‌باشد. نصف بیشتر عمومی و نصف کمتر متخصص‌ند.
۴- در ایران تقریبا هر هزار نفر یک پزشک دارد. این رقم در کشورهای پیشرفته کمتر است. در جایی می‌خواندم در ایتالیا هر ۱۵۰ نفر یک پزشک دارد.
۵- رییس سابق نظام پزشکی اعلام کرد که در سال ۹۴ نزدیک به ۲ هزار پزشک از ایران مهاجرت کرده‌اند. اخیراً می‌گویند سالی ۶۵۰ پزشک(۳۰۰ متخصص و ۳۵۰ عمومی) از کشور خارج می‌شوند.
۶- به نظر می‌رسد خروج پزشکان در دولت حسن روحانی شتاب گرفته است. اگر چنین است من به عنوان یکی از مدافعان دولت که برای پیروزی او هزاران کلمه نوشتم و صدها هزارنفر آنها را خواندند، از جامعه‌ی پزشکی عمیقاً عذرخواهی می‌کنم.
۷- تعدادی از نمایندگان مجلس قصد دارند طرحی را تصویب کنند که ظرفیت جذب دانشجوی پزشکی در کشور دو برابر بشود. این طرح رد خواهد شد. چون برخلاف لوایح، طرح‌ها نباید برای دولت هزینه‌ی جدید بتراشد.
۸- این یک طرح احمقانه است. چون تربیت پزشک مستلزم داشتن آزمایشگاههای بافت‌شناسی، میکروب‌شناسی، پاتولوژی، بیوشیمی، سالن کالبدشناسی، جسد تشریح، کتابخانه، بیمارستان‌های آموزشی، و از همه مهمتر اساتید و هیئت علمی و بودجه‌ی آموزشی هنگفت به اندازه‌ی کافی است.
۹- پزشکانی که در مشهد درس خوانده‌اند در دو بیمارستان امام‌رضا و قائم تربیت شده‌اند. وقتی می‌گویید باید تعداد پذیرش دانشجوی پزشکی دوبرابر شود یعنی باید دستکم فقط در مشهد دو بیمارستان مشابه این‌دو ساخته شود و به همین تعداد هیئت علمی و پرستار و کارمند و تجهیزات و بودجه و امکانات، جذب و تأسیس و تأمین گردد.
۱۰- وقتی عملاً هیچکدام از موارد فوق را ندارید و در عین حال دولت را موظف به پذیرش دو برابری جذب دانشجوی پزشکی می‌کنید مثل آن است که تصویب کنید دولت از فردا تولید بنز و بی‌ام‌‌‌وی، را دو برابر کند.
۱۱- پزشکی رشته‌ای به غایت مرارت بار است. کمتر پزشکی هست که بخاطر نیاورد دستکم یکی از همکلاسی‌هایش در طول دوره‌ی تحصیل خودکشی نکرده باشد. یک پزشک بعد از قبولی در کنکور و پس از ده سال درس و طرح، تازه در آستانه‌ی پزشک شدن قرار می‌گیرد.
۱۲- اگر قرار باشد پوپولیست‌ها به هجوم هماهنگ خود برعلیه پزشکان ادامه دهند و شیرازه‌ی طبابت را در هم بشکنند و مجلس و دولت مقهور چنین چیزی شوند، آینده‌ی سلامت جامعه قطعاً فاجعه بارتر از امروز خواهد بود.
۱۳- در آمریکا از ۱۰ شغل پردرآمد ۷ شغل آن متعلق به گروههای پزشکی است و در رأس آنها پزشک خانواده قرار دارد. در جهان باستان هم چنین بوده است. اگر بشر بر روی زمین باقی بماند در قرون آینده هم چنین خواهد بود.(در نوشته‌ی پیشین به تفصیل در این باره نوشته‌ام. مراجعه کنید).
۱۴- هرچقدر پول داری آش می‌خوری. متأسفانه این یک قانون بد اما واقعی است. مساحت هلند حدوداً به اندازه‌ی گیلان و مازندران ماست. تولید ناخالص داخلی هلند ۹۵۰ میلیارد دلار است. تولید ناخالص داخلی ما نزدیک به پانصد میلیارد دلار در سال.
۱۵- وقتی اقتصادت ضعیف باشد طبعاً بیشتر مریض می‌شوی. بیماری‌ت بیشتر طول می‌کشد و درمانت کامل انجام نمی‌شود. برفرض که شروع شود.
۱۶- وقتی دولت ناکارآمد باشد، نظام سلامت درهم می‌ریزد. جامعه و پزشکان به هم بدبین می‌شوند. سازمان مالیاتی کار خود را نمی‌تواند درست انجام دهد. پوپولیستهای ایران(صداوسیما و فضای مجازی) متحد می‌شوند. بیمار روی تخت افتاده است.
۱۷- در جامعه‌ای که می‌خواهند رمق‌هایش را زیر پای تحریم له کنند، آشفته‌کردن پزشکی که باید بر درمان تمرکز داشته باشد و تیم سلامت را راهبری کند، فاجعه‌بارترین کاری است که هم‌اکنون در ایران دارد انجام می‌شود.
۱۸- خیلی از انتقادات به پزشکان را می‌پذیرم. خود من برای خودم یا بستگانم به تخصص‌های مربوطه مراجعه کرده‌ام و همه‌ی تجربه‌های خوب یا بدی را که شما داشته‌اید منهم داشته‌ام.
۱۹-زمانی که این متن را تنظیم می‌کردم تبلیغات جذب پزشک از یکی از کشورهای جنوب ایران آمد. امکانات و درآمد با ایران غیر قابل مقایسه است. مهاجرت فوق‌العاده آسان. آغاز فرایند جذب از همین شهریور شروع می‌شود.
۲۰-فریدون مشیری سروده است:
«من اینجا ریشه در خاکم.
من اینجا عاشق این خاک اگر آلوده یا پاکم.
من اینجا تا نفس باقیست می مانم.»
پزشکان، پزشک هستند، شاعر نیستند. اگر پوپولیست‌ها به کارشان ادامه دهند آنها همه چیز را رها خواهند کرد. شک نکنید!

@eshkabar
ارسال شده توسط:Ahmad Rajabzadeh
@eshkabar

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن