(( اطلاعیه )) بدین وسیله به

(( اطلاعیه ))

بدین وسیله به اطلاع کشاورزان محترم سطح شهرستان که دارای استخر دو منظوره کشاورزی مستعد پرورش ماهی هستند می رساند با توجه به نزدیک شدن زمان پرورش ماهیان سرد آبی ( قزل آلا ) در صورت تمایل جهت ثبت نام بچه ماهی و مشاوره فنی به واحد شیلات و امور آبزیان این معاونت مراجعه و یا جهت اطلاعات بیشتر با شماره ۰۵۶۳۲۸۲۹۹۷۰ داخلی ۱۶۴ تماس حاصل نمایند. ضمنا چند نکته آموزشی در زمینه پرورش ماهیان سرد آبی به شرح زیر اشاره می شود.
۱- طول دوره پرورش در شهرستان با توجه به کوتاه بودن طول دوره سرما حداکثر ۴ ماه از اواسط آبانماه لغایت اواسط اسفند ماه می باشد .
۲- میزان غذای مصرفی جهت هر قطعه بجه ماهی در طول دوره پرورش ۴۰۰ تا ۴۵۰ گرم قیمت خرید هر کیلوگرم غذای ماهی در حال حاضر بطور میانگین ۱۰۰۰۰۰ریال می باشد .
۳- میانگین وزن برداشت ماهی در پایان دوره در صورت رعایت کردن تمام نکات فنی طول دوره پرورش ۴۵۰ تا ۵۰۰ گرم خواهد بود.
۴- دمای مناسب آب جهت پرورش ماهی قزل آلا بین ۱۲ تا ۱۸ درجه سانتیگراد و بهترین تغذیه و رشد ماهی در دمای ۱۵ تا ۱۶ درجه سانتیگراد می باشد .
۵- بهترین زمان رها سازی بچه ماهی قزل آلا داخل استخرهای مستعد پرورش اواسط آبانماه می باشد .
۶- به ازاء هر متر مربع استخر می توان تا ۲۰ قطعه بچه ماهی قزل آلا رهاسازی نمود به شرطی که نکات و مسائل فنی در امر پرورش رعایت شود .
۷- رعایت مسائل مربوط به آماده سازی استخر قبل از رها سازی بچه ماهی داخل استخرها شامل تمیز نمودن کف استخر از فضولات و لجن، ضد عفونی نمودن بوسیله آب آهک و همچنین اصلاح ورودی و خروجی استخر با نصب توری مورد تاکید است .
۸- به ازاء هر ۱۰ متر مربع از فضای استخر ۲ کیلوگرم آهک زنده را در آب حل کرده و به کف و دیواره های استخر پاشیده و بایست توجه نمود قبل از آبگیری نهائی کف و دیواره های استخر را شستشو داده تا اثرات مخرب آهک بر ماهیان کاملا از بین برود .
۹- بهترین PH ( اسیدیته آب ) جهت پرورش ماهی قزل آلا بین ۵/۶ تا ۸ می باشد .
۱۰- بهترین وزن بچه ماهی قزل آلا زمان رها سازی داخل استخرها ۲۰تا ۳۰ گرم و قیمت خرید هر قطعه بچه ماهی در حال حاضر با میانگین وزن ۱۰ تا ۱۵ گرم به ترتیب حدود ۱۷۰۰۰ تا ۲۲۰۰۰ ریال می باشد .
۱۱- علاوه بر پرورش ماهی قزل آلا در منابع آب شیرین پرورش آن در منابع آبی شور با شوری بالا بین ۱۰۰۰۰ تا۱۵۰۰۰ میکروموس امکان پذیر است .
۱۲- از لحاظ کمی برای تولید هر تن ماهی قزل آلا نیاز به ۷ تا ۱۰ لیتر آب در هر ثانیه می باشد .
۱۳- شروع تغذیه بچه ماهیان یک الی دو روز بعد از رها سازی داخل استخر ها توصیه می شود .
۱۴- ماهی قزل آلا به دلیل زندگی در آب سرد و خنک از نیاز اکسیژنی بالایی برخوردار است به همین خاطر توصیه می شود پرورش دهند گانی که منبع تامین آب استخر آنها از طریق چاه می باشد کمبود اکسیزن استخر را می توانند با استفاده از برجهای هواده و دستگاه اکسیژن ساز جبران نمایند .
۱۵- اولین اقدام اورژانسی در صورت بروز هر گونه علائم غیر عادی در استخرهای پرورش ماهی تعویض آب استخر و جریان آب تمیز و اکسیزن دار به داخل استخر می باشد .
۱۶- وجود موتور برق اضطراری به جهت استفاده از دستگاههای اکسیزن ساز به منظور تامین کمبود اکسیزن مورد نیاز استخرهای پرورش ماهی قزل آلا مورد تاکید است .

✍معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان طبس

عشق آباد خبر
@eshkabar
ارسال شده توسط:۰۹۱۳۲۵۰۲۰۳۹ علی رجب زاده
@eshkabar

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن